Home

Nieuws 356 x bekeken 1 reactie

Bleker wil geen ganstrekken meer

Den Haag – Staatssecretaris Henk Bleker van landbouw vindt het doden van dieren voor vermaak niet gepast.

Hij wil in de Wet Dieren opnemen dat dieren niet gedood mogen worden voor vermaak. Dat schrijft Bleker in een brief aan de Tweede Kamer. De vragen werden gesteld naar aanleiding van het ganstrekken tijdens carnaval in Limburg. Hierbij wordt een gans gedood en geprepareerd om er een spel mee te spelen. ”Het spel ”ganstrekken” vind ik niet getuigen van respect voor het leven van dieren en van respect voor dit dode dier”, aldus Bleker.

Eén reactie

  • antie

    Wordt Bleker nu opeens beschaafd??? Wat een draai van deze koekebakker. Dieren interesseren hem niets, vrouwen wel.

Of registreer je om te kunnen reageren.