Home

Nieuws 187 x bekeken 1 reactie

Bleker vindt '24 mille voor drie uurtjes' niet buitensporig

Wageningen - Aalt Dijkhuizen, Martin Kropf en Tijs Breukink verdienen niet buitensporig als bestuurders van de agrarische hogeschool Van Hall Larenstein.

Dat zegt staatssecretaris Henk Bleker in antwoord op kamervragen van de PVV. Op basis van een overzicht van de bezoldiging van hogeschoolbestuurders, werd geconcludeerd dat de bestuurders drie uur werk per week verrichten en daarvoor per jaar 24.000 euro opstrijken. Dat is volgens Bleker een verkeerde voorstelling van zaken.

De bestuurders zijn niet alleen verantwoordelijk voor de hogeschool, maar ook voor Wageningen Universiteit en DLO-instituten. Daarbij komt dat de toerekening van het salaris in het overzicht van de HBO-raad niet op basis van de tijd maar op basis van omzet van de opleiding is gedaan.

Toch zal het salaris van de bestuurders beperkt worden bij herbenoeming. De maximum bezoldiging bedraagt vanaf dit jaar 223.999 euro per jaar.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Als de salarissen worden gebaseerd op wat deze instituten bereiken op "wetenschappelijk" gebied, kunnen deze met onmiddelijke ingang terug naar nul. Of zijn de salarissen juist hoog, omdat het wetenschappelijke niveau zo laag is? Met andere woorden: "u vraagt, wij draaien"!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.