Home

Nieuws 163 x bekeken

'Biobrandstof E10 niet schadelijk voor motor'

Den Haag - Tanken met de biobrandstof E10, waaraan 10 procent bio-ethanol is toegevoegd, is geen probleem voor motoren van een auto waarvan de fabrikant zegt dat deze daar niet geschikt voor is.

Dat blijkt uit tussentijdse resultaten van een duurtest die de ANWB in samenwerking met Europese zusterorganisaties uitvoert.

De ANWB test een auto die volgens de fabrikant niet geschikt is voor deze brandstof. Maar na 7250 kilometer rijden op E10 functioneert de auto nog steeds goed. Na een inspectie is er geen spoor van beginnende roestvorming of vervuiling aangetroffen, aldus de belangenorganisatie.

Toch adviseert de ANWB om bij twijfel geen E10 te tanken. ,,Mocht er verkeerd getankt zijn, dan is het advies om zo snel mogelijk de tank bij te vullen met de voorgeschreven brandstof'', aldus een woordvoerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.