Home

Nieuws 351 x bekeken

Bergkamp nieuwe voorzitter vier productschappen

Den Haag – De productschappen Akkerbouw, Diervoeder, Wijn en het Hoofdproductschap Akkerbouw (HPA) dragen Renée Bergkamp voor als voorzitter.

Woensdagavond stemden de besturen unaniem voor Bergkamp als nieuwe voorzitter. De koningin moet de voordracht nog omzetten in een benoeming. Bergkamp volgt 1 januari 2012 Theo Meijer op als voorzitter van de vier productschappen.

Volgens Bram Bierens, voorzitter van de benoemingsadviescommissie, is de discussie over het voortbestaan van de productschappen juist een reden geweest voor Bergkamp om te solliciteren. “Ze ziet het als een uitdaging. Ook vindt ze dat de productschappen meer kunnen doen om duidelijk te maken welk belang ze hebben. De besturen zijn overtuigd van een toekomst voor de productschappen, wellicht in een wat andere setting.”

Er hebben zich dertig belangstellenden gemeld om Theo Meijer op te volgen. De adviescommissie heeft met vijftien mensen gesprekken gevoerd. Bergkamp komt op 15 oktober in dienst met een vierdaagse werkweek.

Bergkamp werd in 2002 directeur-generaal (DG) bij het ministerie van LNV. In 2007 is zij benoemd tot DG bij Economische Zaken (ondernemen & innovatie). Recent is zij benoemd tot DG op het nieuwe, gefuseerde departement van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Vóór 2002 werkte ze onder meer bij het ministerie van Justitie.

Of registreer je om te kunnen reageren.