Home

Nieuws 296 x bekeken 1 reactie

Australië vreest nieuwe veeziekten

Adelaide - Vier nieuwe rundveeziekten liggen op de loer in Australië. Dat zegt voorzitter Rob Bonanno van de Australische rundveedierenartsen aan de vooravond van het jaarcongres van zijn organisatie.

Bonanno is een van de sprekers op het jaarcongres. Hij zegt dat met de toenemende omvang van de veestapels de kans op ziektes toeneemt.
Een van de vier ziekten is ABLD (acute bovine liver disease), die nu al een aantal bedrijven in de provincies Western Australia, South Australia, Tasmania en Victoria heeftgetroffen. Volgens Bonanno is het onduidelijk of de ziekte verband houdt met warme en vochtige omstandgheden. Mogelijk speelt een eenjarige grassoort (stekelkamgras, Cynosurus echinatus) een rol bij de besmetting.
Andere bedreigingen zijn de klauwaandoening mortellaro, de darmaandoening haemorrhagic bowel syndrome (HBS) en zink vergiftiging.

Eén reactie

  • koestal

    Ach,we hebben hier in Europa ook bijna elk jaar een nieuwe veeziekte

Of registreer je om te kunnen reageren.