Home

Nieuws 254 x bekeken

Amerikaan eet 25.000-ste Big Mac

Fond du Lac – Een Amerikaan heeft 25.000 Big Macs gegeten. De afgelopen 39 jaar heeft hij een à twee van deze broodjes hamburger per dag verorberd.

De 57-jarige Don Gorske kreeg zo 12,5 miljard calorieën binnen, meldde de Amerikaanse tv-zender NBC woensdag. De gepensioneerde cipier is lichamelijk toch behoorlijk fit en heeft een laag cholesterol.

Bij het 25.000-ste exemplaar kreeg hij een huldiging in de McDonald’s in zijn woonplaats Fond du Lac. In 2004 werkte Gorske mee aan de documentaire Super Size Me over het overgewicht in de Verenigde Staten.

De Amerikaan, waarschijnlijk de trouwste klant van McDonald’s te wereld, begon met zijn gewoonte door een fascinatie voor getallen en vaste gewoontes. Als jongen had hij een bord gezien bij een McDonald’s met het totaal aantal verkochte Big Macs. Hij zegt door te gaan met zijn Big Mac-menu tot zijn dood.

Of registreer je om te kunnen reageren.