Home

Nieuws 165 x bekeken

Agravis blijft optimistisch inzake winstgroei

Oldenburg – Landbouwhandels- en dienstverleningsconcern Agravis boert na een positief verlopen 2010 ook in het lopende jaar tot dusver goed.

Het Duitse bedrijf maakte in de eerste vier maanden een prima start en voorziet voor 2011 als geheel een winst voor belasting van 36 miljoen euro, aldus de prognose die directietopman Clemens Grosse Frie op de algemene aandeelhoudersvergadering in Oldenburg bekend heeft gemaakt. Ten opzichte van vorig jaar zou daarmee sprake zijn van een verbetering met krap 7 miljoen. De omzet klimt als het blijft meezitten naar 6 miljard euro. Afgelopen jaar boekte Agravis 5,4 miljard euro omzet, een plus van 10 procent in vergelijking met 2009. Het vooral in het noorden en westen van de Bondsrepubliek actieve concern is bij voorbaat al de op één na grootse speler in de Europese agrohandelssector, na de Beierse concurrent BayWa.

Of registreer je om te kunnen reageren.