Home

Nieuws 169 x bekeken

42 procent Belgische leghennen nog in kooien

Brussel – Ongeveer 130 Belgische leghennenbedrijven moeten zich nog aanpassen aan het kooiverbod dat per 1 januari gaat gelden.

Dat hebben de Belgische pluimveeorganisaties bekend gemaakt. Van de 130 bedrijven hebben er 23 met in totaal 2,4 miljoen leghennen vergevorderde plannen voor omschakeling. De 107 andere bedrijven met in totaal 2,2 miljoen leghennen hebbengeen concrete plannen of ze zijn bezig met plannen of ze gaan stoppen.

Halverwege dit jaar zit 58 procent van de Belgische leghennen in alternatieve huisvestingsvormen.

De pluimveehouderijorganisaties pleiten in verband met deze gegevens voor een langere overgangsperiode voor de bedrijven die nog niet zijn omgeschakeld. Een geforceerde overgang is slecht voor de economische situatie van de bedrijven en de branche, volgens de organisaties.

Of registreer je om te kunnen reageren.