Home

Nieuws 224 x bekeken 6 reacties

300.000 uur mestcontrole per jaar

Den Haag - Bij het ministerie van landbouw worden op jaarbasis 200.000 arbeidsuren besteed aan controle en handhaving van het mestbeleid.

Bij de VWA zijn dat 100.000 uren op jaarbasis. Dat zegt staatssecretaris Henk Bleker van landbouw in antwoord op vragen van Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren. "Er is dus geen afdeling ingericht die zich bezig houdt met de vraag hoe we Brussel van ons erf af houden", zegt Bleker. Hij vult aan dat er op jaarbasis 10 volwaardige arbeidskrachten bezig zijn met het mestbeleid, waarvan 10 of 15 procent van het werk gericht is op Brussel.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Volgens mijn berekening moeten er naast deze 10 volle krachten nog eens 7 volle krachten worden ingevuld door "partimers" van het ministerie. Ik vind dit aantal controleurs getuigen van een beleid dat uit gaat van Wantrouwen jegens de boer of anders gezegd de burger. Als we deze bedragen nu nog eens vermenogvuldigen met een bruto HBO salaris van Euro 50.000 per jaar komen we op het leuek bedrag van Euro 8,5 miljoen. Hier komen dan nog kosten aan kantoor, auto etc. overheen. Hoe kunnen we bezuinigen?

 • no-profile-image

  Harde werkers

  Een gemiddelde arbeidskracht werkt 2000 uur per jaar. Een ambtenaar 1500. Dat wil zeggen dat er 2000 man per jaar bezig is met de controle van mestboekhouding. Die 10 man van bleker die gaan deze uren nooit maken. Dit maal 40.000,-- Ga maar aan het tellen

 • no-profile-image

  sorry 200 man,maar toch 20 maal zoveel

 • no-profile-image

  En dan te bedenken dat die idiote mestwet nog steeds van geen kanten klopt. Ik zal de dag zegenen dat men in dit "kennisland" het licht weer eens zal gaan zien.

 • no-profile-image

  Volgens mij klopt het wel ...Zo gaat dat nu eenmaal ...Het gaat er immers niet om of de rekensom klopt .. maar dat er een antwoord is gegeven...Eenzelfde redenatie heeft men ook inzake de gehaltes P. en N. enz. bij de afzet van dierlijke meststoffen( of moet ik plantaardige voedingsstoffen zeggen ) Dit in relatie met de productie van deze gehaltes en het gem. aanwezige dieren ervan klopt het toch. Of maak ik ergens een rekenfout.??

 • no-profile-image

  Producent, je zit zelf ook in het MINAS-gat. Hoe kun je dan zeggen dat het klopt?

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.