Home

Nieuws 205 x bekeken

1,2 miljoen hectare grond in VS staat onder water

New Orleans – In drie staten langs de rivier de Mississippi in de Verenigde Staten staat naar schatting 1,2 miljoen hectare landbouwgrond onder water.

De overstromingen van de Mississippi zijn het gevolg van zware regenval vorige maand en smeltende sneeuw. Daarnaast heeft het Amerikaanse leger landbouwgrond onder water gezet om grote steden als New Orleans en Baton Rouge te beschermen tegen het water.

Vooral de staten Arkansas, Tennessee and Mississippi zijn getroffen, maar ook in de staat Missouri is meer dan 50.000 hectare door het leger onder water gezet.

”Wat geeft hen het recht om ons onder water te zetten?”, verzucht Cindy Prejean uit Gibson. ”Ik begrijp het, maar hier zijn zoveel dorpen, zoveel boeren en zoveel bedrijven. Laat iedereen voor ons bidden.”

Bijna 50.000 hectare wintertarwe, 22 procent van het areaal in Arkansas, gaat enkele weken voor de oogst verloren. Het gaat om 0,2 procent van het totale areaal in de VS. Daarnaast kan 120.000 hectare rijst niet worden geplant en is het zaaien van andere gewassen vertraagd. Alleen in Arkansas is de schade naar verwachting al zeker 500 miljoen dollar.

Of registreer je om te kunnen reageren.