Home

Nieuws 325 x bekeken

ZLTO zet rechtsgang over werknemers voort

Den Bosch – Boerenorganisatie ZLTO zet de rechtsgang over de tewerkstellingsvergunningen voor Roemenen en Bulgaren voort. De organisatie doet dit door tuinders te ondersteunen in hun procedures bij de bestuursrechter. Het gaat daarbij om tuinders die bezwaar maken tegen afwijzing van de tewerkstellingsvergunningen.

ZLTO is teleurgesteld in de uitspraak van de rechter in het kort geding over de tewerkstellingsvergunningen voor Roemeense en Bulgaarse werknemers. De rechter verklaarde de belangenorganisaties niet ontvankelijk in de zaak, omdat deze zelf geen belang hebben bij de zaak. Inhoudelijk wil de rechter hierdoor geen uitspraak doen.

”We balen van deze uitspraak”, zegt Hans Huijbers voorzitter van ZLTO. ”De onzekerheid voor de tuinders duurt nu voort.”

ZLTO houdt maandagavond een informatiebijeenkomst voor telers en kwekers over de kwestie, nadat een gesprek is geweest met minister Henk Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het UWV. Dit gesprek vindt maandag plaats.

Of registreer je om te kunnen reageren.