Home

Nieuws 212 x bekeken 4 reacties

ZLTO wil investeren in grootschalige mestverwerking

Wageningen - Boerenorganisatie ZLTO wil via haar investeringsmaatschappij ‘substantieel’ investeren in grootschalige droging van voorbewerkte mest en afzet van de daaruit ontstane stromen.

Dat maakte ZLTO-bestuurder Peter Brouwers bekend tijdens de presentatie van het voerspoor door LTO en Nevedi.

ZLTO wil dat echter alleen doen als het ministerie van ELI in de meststoffenwet heeft vastgelegd dat bedrijven met een fosfaatoverschot al hun mest moeten contracteren bij afnemers in de Nederlandse landbouw of minimaal de helft be- en verwerken. Dat garandeert namelijk een structurele aanvoer van droge fracties.

Brouwer wil niet ingaan op vragen rondom de hoogte van de door ZLTO beoogde investering, anders dat deze substantieel zijn.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Het plan van LTO en NEVEDI is een kostenverhogend plan met name weer voor de varkenshouderij, waarom gelijk weer met boetes dreigen dit is geen oplossing.LTO moet boeren behartigen maar niet verder met dit plan aankomen om nog meer kosten te maken in deze sector.Ik hoop dat met name de NVV dit plan afkeurd.

 • no-profile-image

  gerrit dirk heeft liever dierrechten , want dat heeft Bleker aan gekondigd als het dit jaar niet lukt om de hoeveelheid fosfaat in de mest te verminderen, en Bleker houdt zich aan zijn woord weten we inmiddels !

 • no-profile-image

  laten ze dan maar mooi korten bij de lto leden, nvv is tegen

 • no-profile-image

  Het doorgeslagen poldermodel: LTO maakt beleid! En als ze nu eens kennis van zaken hadden.....

Of registreer je om te kunnen reageren.