Home

Nieuws 223 x bekeken

Winst Bunge verviervoudigt

White Plains – Bunge Limited heeft in het eerste kwartaal een omzet geboekt van 12,2 miljard dollar (8,2 miljard euro).

Dat is 20 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De winst van het agriconcern uit New York verviervoudigde in deze periode bijna tot 232 miljoen dollar (156 miljoen euro).

De markt wordt gekarakteriseerd door een hoge mate van beweeglijkheid van prijzen, aldus Bunge-topman Alberto Weisser. De beweeglijkheid is niet alleen het gevolg van het weet, aldus Weisser, maar ook van handelsbeperkend beleid door onder andere Rusland. De verbeterde resultaten zijn vooral het gevolg van betere marges bij de verwerking en verkoop van graan.

Bunge heeft een sterke positie in zowel de VS als Zuid-Amerika, momenteel de meest concurrerende leveranciers van graan op de wereldmarkt. Omdat Bunge over een wereldwijd netwerk beschikt, kan het slim inkopen en met winst doorverkopen, aldus Weisser.

De toename van de vraag komt vooral uit Azië, waar zowel Japan als China voorraden opbouwen.

Of registreer je om te kunnen reageren.