Home

Nieuws 245 x bekeken

Wessanen wil landelijke keten biologische supermarkten

Amersfoort – Wessanen Benelux wil binnen twee jaar een biologische supermarktketen met landelijke dekking opzetten. Dat heeft directeur Jeremy Deacon bekendgemaakt na de opening van de derde vestiging van de Gooody Fooods-formule.

De keten heeft nu franchises in Almere, Zwolle en Hilversum. De keten is volgens Deacon vooral bedoeld voor consumenten die af en toe biologisch willen kopen vanwege de smaak of de in hun ogen meer duurzame productiemethoden, maar niet elke dag biologisch kopen.

Wessanen handhaaft de Natuurwinkel-keten die wordt bestuurd door Wessanen-dochter Natudis. Deze keten is meer bedoeld is voor consumenten die alleen maar biologisch eten. Ook zegt het bedrijf onveranderd voeding te blijven leveren aan concurrerende zelfstandige ketens.

Wessanen Benelux vertrouwt erop dat de biologische markt blijft groeien. Ondanks de economische crisis is de markt voor biologische voeding in Nederland in 2010 met circa 10 procent gegroeid, waar de markt voor gangbare producten juist licht daalde. Door het opzetten van een keten gericht op nieuwe doelgroepen kan de groei verder worden uitgebreid.

Het initiatief valt samen met het initiatief voor een overdekte marktplaats, Landmarkt. Deze wil oorspronkelijke producten bieden, maar noemt het biologische aanbod ”vaak snobistisch”.

Wessanen is de grootste producent van biologische voeding in Europa. Het bedrijf is actief in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Het is bekend van biologische merken als Zonnatura, Allos, Ekoland, Tartex en Whole Earth.

Of registreer je om te kunnen reageren.