Home

Nieuws 216 x bekeken

Vlees.nl blijft ageren tegen Reclame Code Commissie

Zoetermeer – Stichting Vlees.nl, beheerder van de gelijknamige website, blijft bij haar standpunt dat de Reclame Code Commissie (RCC) niet bevoegd is om uitspraken te doen over de inhoud van de site.

Dat meldt websitebeheerder Dé van de Riet naar aanleiding van de uitspraak van de RCC dat de website van de vleessector wel degelijk reclame is en niet voldoet aan de reclamecode. De uitspraak volgt naar aanleiding van een zaak van Varkens in Nood (ViN) tegen Vlees.nl. ViN kwam eind vorig jaar met een lijvig rapport met klachten over de vermeende onjuistheden op de site.

”De RCC komt op onze vraag naar de rechtsgrond niet verder dan een verwijzing naar haar statuten. Dat is niet voldoende. Ze hebben geen argumenten waarom zij menen dat ze ons de maat moeten nemen.”

”Er zijn door ViN onder meer enkele klachten ingediend op basis van artikel 9 van de reclamecode. In het oordeel lezen wij dan dat de klachten op basis van dit artikel geen stand houden. Als de RCC er dan zelf een ander artikel bij haalt en dan alsnog tot een veroordeling komt houdt het op. Daar kun je je niet tegen verweren. Wij zijn een voorlichtende site. Voor ons tellen de eisen van de overheid en het voedingscentrum op het gebied van voedingsclaims.”

Van de Riet zegt dat Vlees.nl overweegt om in beroep te gaan bij de RCC.
De eisende partij, Varkens in Nood, vindt op basis van de uitspraak dat de website Vlees.nl uit de lucht zou moeten. ”Er zijn maar liefst 48 uitingen die onjuist dan wel misleidend zijn”, aldus een woordvoerder van ViN.

De uitspraak van de RCC wordt op 4 mei openbaar. Een woordvoerder van de RCC meldt dat stichting Vlees.nl in beroep kan gaan. Als de stichting zich vervolgens niet aan de uitspraak houdt komt de stichting op een zwarte lijst waarop dit vermeld wordt.

Of registreer je om te kunnen reageren.