Home

Nieuws 244 x bekeken

Vion zet deels plantaardig gehakt op Duitse markt

Son - Vion zet een nieuw gehakt onder merk breed op de Duitse markt.

Son - Vion zet een nieuw gehakt onder merk breed op de Duitse markt. Het gaat om Hackplus, dat 30 procent minder vet bevat dan gebruikelijk en dat zowel dierlijk als plantaardig eiwit bevat. Het gehakt wordt vanuit de vestiging Grossostheim (Vion Convenience) in Duitsland geleverd aan onder meer het Tengelmann-concern en de supermarkten Metro, Edeka en Real. Bij Netto ligt het onder private-label. Met het nieuwe merkgehakt wordt ingespeeld op de wens van de consument om een diervriendelijker geproduceerd vleesproduct te eten, dat bovendien minder vet, cholesterol, suiker en zout bevat. Hackplus is volgens Vion nauwkeurig afgestemd op de smaak van de Duitse consument. In 2009 ging Vion een samenwerking aan met het bedrijf Meatless in Goes voor de levering van een plantaardige vleesvervanger. Meatless wordt volgens Vion nog gebruikt in biologische gehaktballen voor de foodservice-markt. In Hackplus wordt tarwe-eiwit gebruikt.

Het gaat om Hackplus, dat 30 procent minder vet bevat dan gebruikelijk en dat zowel dierlijk als plantaardig eiwit bevat. Het gehakt wordt vanuit de vestiging Grossostheim (Vion Convenience) in Duitsland geleverd aan onder meer het Tengelmann-concern en de supermarkten Metro, Edeka en Real. Bij Netto ligt het onder private-label.

Met het nieuwe merkgehakt wordt ingespeeld op de wens van de consument om een diervriendelijker geproduceerd vleesproduct te eten, dat bovendien minder vet, cholesterol, suiker en zout bevat. Hackplus is volgens Vion nauwkeurig afgestemd op de smaak van de Duitse consument.

In 2009 ging Vion een samenwerking aan met het bedrijf Meatless in Goes voor de levering van een plantaardige vleesvervanger. Meatless wordt volgens Vion nog gebruikt in biologische gehaktballen voor de foodservice-markt. In Hackplus wordt tarwe-eiwit gebruikt.

Of registreer je om te kunnen reageren.