Home

Nieuws 218 x bekeken

Vijftien doden door landbouwverkeer in 2010

Den Haag - In 2010 zijn vijftien mensen omgekomen in het verkeer na een ongeval waarbij een landbouwvoertuig was betrokken. Dat blijkt uit een overzicht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Het ging om vijf fietsers, vijf inzittenden van een bestelauto, twee inzittenden van een personenauto, een bromfietser en een motorrijder. In één geval ging het om een ander vervoermiddel. In 2010 zijn geen ongevallen geweest waarbij de bestuurder van een landbouwvoertuig om kwam.

Het aantal dodelijke slachtoffers als gevolg van een ongeval met een landbouwvoertuig is daarmee verdubbeld ten opzichte van het jaar ervoor, toen zeven mensen overleden. De dalende tendens sinds 2003 lijkt daarmee doorbroken. Sinds 1996 komen gemiddeld jaarlijks twaalf mensen om in het verkeer waarbij een landbouwvoertuig de tegenpartij is. Gemiddeld komen jaarlijks twee bestuurders van landbouwverkeer om in het verkeer.

In totaal vonden in 2010 acht geregistreerde ongevallen plaats waarbij een landbouwvoertuig de tegenligger was. Vijf keer werd een ongeval geregistreerd waarbij het landbouwvoertuig de veroorzaker was van het ongeval.

In totaal kwamen in 2010 in Nederland 640 mensen om het leven in het verkeerd. Dat is 11 procent minder dan in 2009.

Of registreer je om te kunnen reageren.