Home

Nieuws 212 x bekeken

Verzekering Chemie-Pack dekt niet alle schade

Moerdijk - De verzekering van Chemie-Pack in Moerdijk is onvoldoende om alle schade door de enorme brand op 5 januari te dekken. Jurist Jochum Zijlmans van het havenschap Moerdijk heeft dat vrijdag gezegd. Het havenschap heeft inzage gehad in de verzekeringspolissen die Chemie-Pack van de rechter moest overhandigen aan Rijkswaterstaat.

Tot Chemie-Pack de verzekeringspapieren overhandigde, gingen de diverse gedupeerde overheden (Rijkswaterstaat, gemeente, waterschap en havenschap) ervan uit dat het bedrijf minimaal was verzekerd, tot een bedrag van 5 miljoen euro. Hun totale schade is geraamd op minstens 40 miljoen euro.

Exacte cijfers willen Rijkswaterstaat en het havenschap na inzage in de polissen niet noemen maar Zijlmans zegt dat het beeld iets positiever is dan werd verondersteld. Het havenschap vindt het niet zinvol om beslag te leggen op het verzekeringsgeld van Chemie-Pack zoals het waterschap Brabantse Delta wel deed.

Chemie-Pack gaat niet in op vragen over de verzekering.

Of registreer je om te kunnen reageren.