Home

Nieuws 189 x bekeken 2 reacties

Verdeeldheid verplichte etikettering EU

Den Haag – De Nederlandse politiek is verdeeld over de wens om alle producten in Europa te etiketteren.

De Partij voor de Dieren is voor een etiket met daarop de herkomst van het product, omdat de consument hiermee de mogelijkheid heeft om bewust te kiezen voor bepaalde producten.

CDA is tegen verplichte etikettering. ”Het voegt zeker voor producten die verwerkt worden niets toe. Dan kun je bij een koekje wel een klapper leveren met informatie over de herkomst van alle ingrediënten. Dat voegt niets toe en het kost alleen extra geld, dat op het bordje van de boer terecht zal komen”, zegt Ger Koopmans van CDA. Hij ziet de etikettering verder als een vorm van marktbescherming.

Staatssecretaris van landbouw Henk Bleker is tegen een verplichte etikettering van alle voedingsmiddelen. Naar verwachting is hier ook een Kamermeerderheid voor.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Typisch weer iets van de overheid: Eigen ondernemers de nek omdraaien door het opleggen van allerlei kostprijsverhogende maatregelen en van de andere kant de consument ontnemen om te kunnen kiezen tussen duurzame producten en massaproductie.Deze zal dus dan automatisch voor het goedkoopste kiezen.

  • no-profile-image

    Wat is er ongepast aan het vertellen van de waarheid?

Of registreer je om te kunnen reageren.