Home

Nieuws 231 x bekeken

Veel reacties over Dienst Regelingen op CDA-website

Den Haag - Kamerlid Ger Koopmans (CDA) heeft inmiddels ruim 270 reacties binnen op zijn website waar boeren hun ervaringen met Dienst Regelingen (DR) kunnen doorgeven.

Eind vorige week is oud-gedeputeerde en akkerbouwer Marc-Calon door staatssecretaris Bleker benoemd als speciaal adviseur. Calon moet Bleker adviseren over onder meer verbetering van de relatie tussen Dienst Regelingen en de praktijk.

Dat een verbetering van die relatie hard nodig is, blijkt onder meer uit de reacties (250 in de eerste week) die CDA-Kamerlid Ger Koopmans binnenkreeg op zijn website . Daarbij gaat het volgens Koopmans vooral om problemen met de perceelsgrootte, late uitbetaling van bedrijfstoeslag en diverse natuurregelingen, foutmeldingen en vooral ook het eenzijdig uitstellen van beslissingen door DR.

Koopmans noemt het zelf een ’ongekend groot aantal reacties’ en gaat ze bundelen in een ’zwartboek’ dat hij binnenkort gaat aanbieden aan de staatssecretaris. Uit de ervaringen blijkt volgens Koopmans wel dat boeren positieve ervaringen hebben met de DR-medewerkers als ze die telefonisch spreken, maar vervolgens gaat het dan vaak alsnog mis in de verdere verwerking door de dienst.

Of registreer je om te kunnen reageren.