Home

Nieuws 179 x bekeken

VWA past presentatie controlegegevens aan

Den Haag - De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) gaat de controlegegevens van bedrijven die zich niet aan de regels houden apart presenteren. Dat schrijft staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer.

Daarmee voert hij een aangenomen motie van CDA en VVD uit. De Tweede Kamer vindt het namelijk noodzakelijk dat bezoekers van de VWA-website snel kunnen zien welke bedrijven wel en welke niet in overtreding zijn. Zonder een duidelijk onderscheid kan de indruk ontstaan dat alle gecontroleerde ondernemingen de regels aan hun laars lappen.

Op dit moment worden nog alleen de gegevens over horeca en retail gepubliceerd. Na de inwerkingtreding van de wijziging van Gezondheidswet krijgt in elk geval ook de diervoerdersector hiermee te maken en waarschijnlijk tevens andere branches. Deze wetswijziging wordt naar verwachting nog dit jaar ingediend bij de Tweede Kamer.

Of registreer je om te kunnen reageren.