Home

Nieuws 178 x bekeken

Twee groentetelers bereiden aardwarmteboring voor

Den Haag – Twee groentetelers hebben zich bij Dienst Regelingen (DR) gemeld voor subsidiebijdragen voor aardwarmteboring.

Dat meldt de dienst desgevraagd over aanvragen uit de MEI-subsidieregeling. Daarmee blijven groentetelers plannen uitwerken voor boring naar aardwarmte, ondanks de vaak gesignaleerde drempels voor financiering en garantstelling. Zij kunnen aanspraak maken op 1,5 miljoen euro subsidie.

De MEI-openstelling dit voorjaar leverde een ondertekening op. Er is voor 5,8 miljoen euro aangevraagd, terwijl de regeling acht miljoen euro bedraagt.

Het is overigens niet zeker of alle aanvragen worden toegekend, ondanks de ondertekening. ”Eerst wordt gekeken of de projecten voldoende bijdragen aan energiebesparing”, zegt DR. Het is niet zeker of de niet-uitgekeerde gelden in een volgende openstelling beschikbaar komen, later dit jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.