Home

Nieuws 495 x bekeken

Trein botst op tractor bij Leeuwarden

Leeuwarden – De sneltrein van Zwolle naar Leeuwarden is donderdag kort na vier uur op een trekker gebotst ter hoogte van het dorp Goutum, even ten zuiden van Leeuwarden.

Dat meldde de politie Friesland vandaag. Een rioolbuis op de aanhanger van de trekker werd gelanceerd en kwam in een nabijgelegen weiland terecht.

De trekker reed achteruit toen de bestuurder op een onbewaakte spoorwegovergang de trein zag aankomen. Hij gaf vol gas, maar de trein raakte nog wel de aanhanger. De man bleef ongedeerd. Een passagier van de trein is met lichte verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

De buis op de aanhanger werd door de klap gelanceerd en kwam neer in een weiland. Daar waren op dat moment kinderen aan het spelen. ”Ze konden nog net op tijd vluchten en hebben ontzettend veel geluk gehad”, aldus een politiewoordvoerder. De buis kwam tegen een paar bomen tot stilstand. ”Anders was hij ook nog eens door de nabij gelegen woning gegaan.”

De inzittenden worden door hulpdiensten uit de trein gehaald en met bussen naar Leeuwarden gebracht. Het treinverkeer is nog zeker enkele uren gestremd.

Of registreer je om te kunnen reageren.