Home

Nieuws 226 x bekeken

Tot eind mei nog Spaanse komkommer

Almeria - Nederlandse telers blijven zeker tot eind mei last houden van de Spaanse concurrentie. Met name in komkommer en courgette wordt nog volop geproduceerd.

Dat melden bronnen binnen de Spaanse coöperaties. Met name komkommertelers zullen de komende weken nog veel last hebben van de grote volumes die nog vanuit Spanje worden aangevoerd. In courgette speelt eenzelfde probleem.

Naar schatting is er nog zeker 1.000 hectare in productie. Het zijn vooral paprika- en meloentelers die nog een extra teelt hebben gezet om wat extra geld te verdienen.

De voorjaarsteelt van meloen is met ongeveer 20 procent gedaald, omdat er in 2010 slechte prijzen zijn gerealiseerd. Veel telers hebben nu voor courgette of komkommer als alternatief gekozen. Ook Spaanse aubergine is nog voldoende verkrijgbaar.

De prijzen zijn ook in Spanje ronduit slecht. “Wat dat betreft zitten Nederland en Spanje in eenzelfde schuitje”, aldus een coöperatiemedewerker. Bij de paprikateelt is het einde inmiddels wel in zicht.

Of registreer je om te kunnen reageren.