Home

Nieuws 325 x bekeken

Telers dringen aan op rol LEI in komkommerzaak

Den Haag – Komkommertelers dringen aan op een oordeel van landbouweconomisch instituut LEI in een komkommerrechtszaak tegen Coforta (voorheen The Greenery). Dat zegt advocaat Peter Duijsens van de groep van honderd telers.

Beide partijen onderhandelen over welke deskundigen het gerechtshof in Den Haag moet adviseren. De telers willen geen particulieren inschakelen. Volgens Duijsens gaan de telers niet akkoord met zo’n voorstel van The Greenery.
De komkommertelers willen compensatie voor schade van een in 1997 geïntroduceerde verkoopmethode. Volgens Duijsens gaat het om miljoenen euro’s. Hij vertegenwoordigt een groep van zeker honderd telers, waarvan de helft nu nog actief teelt. The Greenery kon niet reageren en gaf eerder aan niet te willen reageren op lopende rechtszaken.

Of registreer je om te kunnen reageren.