Home

Nieuws 222 x bekeken

Supermarktomzet groente en fruit stijgt 7 procent

Barendrecht – Supermarkten in Nederland realiseerden gezamenlijk in 2010 bijna 7 procent meer omzet met de verkoop van groente en fruit.

De omzetgroei bij groente was met 9 procent het hoogst in vijf jaar. Die was terug te herleiden tot een hogere prijs (4,9 procent) en meer verkopen (4 procent). De omzetgroei bij fruit van 3 procent is vooral het gevolg van meer verkoop. Dat blijkt uit cijfers die The Greenery bekend heeft gemaakt. Tomaat en paprika (+14 procent), kool en witlof (+10 procent) stegen het meest in prijs in 2010.

Volgens Greenery-topman Philip Smits is het prijsherstel voor groente niet volledig doorberekend door supermarkten. Het handelsbedrijf kon hogere inkoopprijzen daardoor niet volledig doorberekenen.

Grote omzetgroeier blijft de categorie maaltijdsalades, waar 20 procent meer werd omgezet. De omzet in panklare producten groeide niet harder dan het hele groentensegment, maar hier was de hogere omzet volledig toe te schrijven aan grotere volumes.

Uit de cijfers van onderzoeksbureau IRI blijkt verder dat de Nederlandse omzet in conservengroente niet meer groeit.

Of registreer je om te kunnen reageren.