Home

Nieuws 249 x bekeken

Sterke export Franse bloemkolen

Parijs – De Franse markt voor bloemkool ligt er goed bij, zowel door een flinke binnenlandse vraag als door een sterke export.

Vooral Groot-Brittannië neemt meer Frans product af, terwijl de concurrentie uit Spanje en Italië wat is afgenomen. Door die ontwikkelingen ligt de bloemkoolprijs momenteel ook op een aanvaardbaar niveau.


Dat meldt het tuinbouwproductschap Interfel in een productoverzicht.

De Franse oogst aan bloemkool wordt dit seizoen geschat op 393.000 ton, vrijwel evenveel als vorig jaar en ook 3 procent boven het vijfjaarlijks gemiddelde. Het areaal is met 22.600 hectare wel 2 procent groter dan vorig jaar. Vooral in het westen van het land, met name Bretagne, blijft bloemkool een belangrijk product, terwijl de oppervlakte in het noorden gestaag blijft afnemen.


De markt voor bloemkool heeft de afgelopen maand door de wisselende weersomstandigheden een gevarieerd beeld vertoont. Plotselinge temperatuurstijgingen afgewisseld door meer winterse perioden maakten de verkoop van deze en andere groente moeilijk voorspelbaar, stelt Interfel. De laatste weken doet zich echter een opleving voor waardoor het prijsniveau zich beter heeft kunnen ontwikkelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.