Home

Nieuws 246 x bekeken

Stemadvies NFO voortbestaan PT

Wageningen - Johan van Haarlem, voorzitter van fruittelersorganisatie NFO, waarschuwde telers op de jaarvergadering donderdag dat er vrijwel geen collectieve alternatieven bestaan voor het Productschap Tuinbouw.

Van Haarlem gaf het stemadvies mee 'verstandig' te stemmen tijdens een draagvlakpeiling in mei.
Volgens Van Haarlem zijn er naast het PT weinig andere collectieve structuren die de rol van het productschap kunnen in vullen. Ook benadrukte hij het belang van de rol van het productschap op het gebied van marketing en ondersteuning voor de fruitsector, dat relatief veel kleine bedrijven kent.

Die peiling zou volgens Van Haarlem moet meebeslissen over de toekomst van het PT. Nu wil minister Kamp van Sociale Zaken een onderzoek uitvoeren naar nut en noodzaak van de schappen.

Of registreer je om te kunnen reageren.