Home

Nieuws 369 x bekeken

Schooljeugd betrokken bij bollencultuur

Lisse – De schooljeugd van Lisse wordt meer bij de bollencultuur betrokken.Dit kan dankzij een initiatief van de Rotary Lisse/Bollenstreek die een lespakket heeft laten ontwikkelen.

Jeroen Zwetsloot van de Rotaryclub vertelt dat het meer en meer duidelijk werd dat de kinderen wel in de bollenstreek opgroeien, maar weinig of niets over een van de belangrijkste producten van de streek weten. “Al een aantal jaren wilden we de kinderen op de een of andere manier duidelijk maken in wat voor unieke streek ze leven. Onderzoek leerde ons dat er op de scholen wel belangstelling was om zoiets aan de jeugd door te geven, maar het daarbij ontbrak aan adequaat lesmateriaal. Daarom hebben we in samenwerking met een specialist lespakketten ontwikkeld die dit seizoen voor het eerst draaien.”

Zwetsloot legt uit dat die pakketten bestaan uit een videopresentatie en vragenformulieren. “Er is enthousiasme alom. Ook de leerkrachten constateren dat het project erg goed werkt. De lessen zijn twee weken geleden begonnen en donderdag afgerond met een stukje praktijk op de bloemententoonstelling Keukenhof, waar ze de hoveniers bestookten met vragen. Bijvoorbeeld hoe lang het duurt voordat een tulp in de handel kan verschijnen, hoe men aan al die kleuren komt en hoeveel bollen er in Keukenhof zijn geplant. We zijn gestart met een pilot op twee basisscholen in Lisse, maar hopen dat alle andere basisscholen spoedig inhaken. De reacties zijn in ieder geval zeer positief en we werken er naar toe om de pakketten regiobreed op de scholen te verspreiden, terwijl landelijk gebruik niet wordt uitgesloten, want de algemene kennis over het bloembollenvak is bij de schooljeugd minimaal.”

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.