Home

Nieuws 201 x bekeken

PvdD wil spoeddebat over controle diertransport

Den Haag – De Partij voor de Dieren (PvdD) heeft een spoeddebat aangevraagd omdat staatssecretaris Bleker volgens haar weigert de motie voor directe overheidscontrole op slachthuizen en veetransporten uit te voeren.

Marianne Thieme, fractievoorzitter van de PvdD: ”De staatssecretaris heeft inmiddels al een waslijst aan aangenomen moties naast zich neergelegd en dat is minachting van de Tweede Kamer. Het spoeddebat is erop gericht om hem er alsnog toe aan te zetten de moties uit te voeren.”

In januari 2011 heeft de Tweede Kamer een aantal moties aanvaard die betrekking hebben op het toezicht en de handhaving van de wet- en regelgeving rond diertransporten door de Voedsel en Waren Autoriteit.

agd.media

Of registreer je om te kunnen reageren.