Home

Nieuws 252 x bekeken

Onderzoek naar toename vruchtrot in paprika

Zoetermeer - Wageningen UR Glastuinbouw gaat mogelijk onderzoek doen naar de toename van Erwinia-vruchtrot in paprika.

Een onderzoeksvoorstel wordt dinsdag behandeld in de sectorcommissie groente en fruit van het Productschap Tuinbouw. De gewascommissie paprika van LTO Groeiservice wil nader onderzoek nadat in 2010 in het afzetkanaal een toename van de problemen is geconstateerd. Het onderzoek moet bestaande studies in kaart brengen, maar ook bedrijven analyseren met meer rotproblemen.

Verder wil WUR kijken naar de relatie van het probleem met middelen of insecten, zoals fruitvliegjes. Mogelijk hebben de vliegjes een rol gespeeld bij de verspreiding van de bacterie. Mogelijk spelen gereedschap, fust en kleding ook een rol bij verspreiding van de bacterie.

Versdirect.nl liet al onderzoek doen naar Erwinia door Groen Agro Control. Eerder deze week werd al bekend dat de telersvereniging de kwaliteitsvoorschriften voor paprika oprekte naar vijf dagen, waar drie dagen gebruikelijk is.

Voor het onderzoek is ruim 60.000 euro nodig.

Of registreer je om te kunnen reageren.