Home

Nieuws 276 x bekeken

Noodkredieten voor Vlaamse varkenshouders

Brussel – De Vlaamse overheid stelt overbruggingskredieten beschikbaar voor varkenshouders met liquiditeitsproblemen.

Varkenshouders in de problemen kunnen een krediet van maximaal 90.000 euro krijgen met een maximum duur van vijf jaar en maximaal gelijk aan de jaarlijkse operationele kosten. Het totale krediet bedraagt maximaal 350 euro per aanwezige productieve zeug en 80 euro per aanwezig vleesvarken.

Het geld dat de Vlaamse minister president Peeters beschikbaar stelt, is afkomstig uit het Vlaamse investeringsfonds (Vlif). Om in aanmerking te komen voor de steun stelt de Vlaamse overheid ook eisen aan de bedrijfsomvang. Die moet minimaal 1.000 varkens groot zijn, waarbij een vleesvarken telt als één varken en een zeug voor zeven.

Of registreer je om te kunnen reageren.