Home

Nieuws 173 x bekeken

Nedersaksen neemt voortouw bij dierenwelzijn in Duitsland

Hannover – De Duitse deelstaat Nedersaksen neemt het voortouw bij de ontwikkeling van het welzijnsniveau in de varkens- en veehouderij in de Bondsrepubliek.

De Nedersakische landbouwminister Gert Lindemann presenteerde dinsdag een breed opgezet actieprogramma dat daarin moet voorzien.

Het plan omvat 38 concrete maatregelen voor twaalf soorten vee, van vleeskuikens en ander pluimvee tot melkvee, vleesrunderen en konijnen. Het gaat daarbij om allerlei zaken, zoals staartcouperen, snavelkappen, kannibalisme en ziektepreventie, bijvoorbeeld van mastitis en klauwaandoendingen.

Voor al die zaken worden werkgroepen met experts en praktijkmensen ingesteld die alles nader dienen uit te werken. Daarna zullen de maatregelen in proefprojecten in de praktijk worden beproefd. Tot de beoogde maatregelen behoort ook de opzet van een welzijnslabel, waarmee ondernemers de toegepaste praktijk te zijner tijd kunnen documenteren. De omzetting van het actieplan moet 2018 zijn voltooid, aldus Lindemann.

Of registreer je om te kunnen reageren.