Home

Nieuws 263 x bekeken

Narcissenkwekers steunen Alzheimer Nederland

Sassenheim – Ter afronding van de activiteiten rondom de verkoop van narcissenbollen voor Alzheimer heeft kweker Jaap Leenen maandag namens het narcissenkwekerscollectief een cheque van € 10.600 overhandigd aan Marco Blom, directeur onderzoek van Alzheimer Nederland.

De samenwerking tussen de narcissenkwekers en Alzheimer Nederland is niet toevallig. In de narcissenbol zit de stof galantamine die gebruikt wordt in medicijnen die de verschijnselen van de ziekte van Alzheimer kunnen verzachten. Ook komend najaar staat er weer een promotionele samenwerking op de rit.

In het najaar van 2010 werd via tuincentra een bijzondere mix van grootbloemige narcissen verkocht aan consumenten. Per verpakking van € 3,45 kwam € 1,- ten goede aan Alzheimer Nederland. Deze stichting financiert onder andere wetenschapelijk onderzoek naar de oorzaken van de ziekte van Alzheimer.

Momenteel wordt gewerkt aan een nieuwe consumentenverpakking voor de Alzheimernarcissen. De bloembollensector investeert in deze activiteit via het Productschap Tuinbouw.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.