Home

Nieuws 217 x bekeken

Muscari assortiment wordt steeds gevarieerder

Lisse – Het sortiment Muscari wordt steeds groter.

Dat blijkt onder andere tijdens de speciale keuring van dit product die deze week is gehouden door de KAVB. Bij de vazen is de kwaliteit zo hoog, dat alle inzendingen een eerste prijs kregen, dus 9,00 punten of hoger. Paul van Bentem Bloembollen scoorde 9,40 punten met zaailing 02-56-4, een fel blauwe zaailing met contrasterend wit randje langs de bloemetjes.

Bij de potten trok de zeer forse 'Mountain Lady' de aandacht. Inzender Gebr. Ruyter kreeg 9,30 punten voor deze lichtblauwe cultivar met lichte tot groene top. Dit is een van de recente toevoegingen aan het Muscari sortiment, dat hierdoor veel gevarieerder wordt. Lichtblauw is natuurlijk vertegenwoordigd met 'Peppermint', 9,30 punten van inzender Kwekerij De Schüllhorn en 'Lady Blue' van Gebr. De Ruyter. Lichtblauw is ook de inzending Muscari armeniacum van Jan Ory Binnen die er 9 voor kreeg. Deze species is uiteraard nog steeds een dankbaar bolgewas voor de snij, de potten en tuinbeplanting.

Wit is present met 'White Magic', waarbij Kwekerij Turfspoor 8,50 punten scoorde en Boltha 9 punten. De hoogste score was voor zaailing 08-23 van Paul van Bentem Bloembollen met 9,50 punten.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.