Home

Nieuws 379 x bekeken

'Land van herkomst vleeskuikens vermelden'

Houten - Europese pluimveeslachterijen willen dat een vermelding van het land waar de vleeskuikens zijn gehouden op de verpakking van pluimveevlees komt.

Dat zou de Europese Commissie in hun ogen moeten verplichten. Dat zegt Jan Odink, voorzitter van de organisatie van Europese pluimveevleesbedrijven Avec.

De verplichte vermelding van het land van herkomst van de vleeskuikens maakt Europese consumenten duidelijk of de vleeskuikens volgens Europese welzijnseisen zijn gehouden of niet volgens Odink. “Door die verplichting is het niet meer mogelijk om pluimveevlees uit derde landen in Europa te bewerken en er dan een Europees stempel op te zetten. Europese consumenten kunnen dan bewust kiezen voor Europees pluimveevlees of producten van buiten Europa”, stelt de Avec-voorzitter.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.