Home

Nieuws 230 x bekeken

LTO niet gerust op voldoende seizoenswerkers

Den Haag - LTO Nederland zegt dat de inspanningen om samen met het UWV te voorzien in voldoende seizoenswerkers, absoluut onvoldoende resultaat heeft opgeleverd.In een brief aan minister Henk Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zegt voorzitter Albert Jan Maat dat de inzet van Bulgaren en Roemenen mogelijk moet blijven. Minister Kamp heeft aangegeven het beleid voor de inzet van buitenlandse werkkrachten te willen aanscherpen, ten gunste van Nederlandse werkzoekenden.
Albert jan Maat schrijft in zijn brief aan de minister dan ook na 1 juli van dit jaar voor de ondernemers in de land- en tuinbouw van belang is dat er voldoende Nederlands of Pools aanbod is. Als die arbeidskrachten er niet zijn, moet een beroep gedaan kunnen worden op Bulgaren en Roemenen, voor wie een tewerkstellingsvergunning moet worden aangegeven.
Maat vraagt de minister om snel te overleggen, gezien de nijpende situatie in een aantal sectoren van de land- en tuinbouw.
Maandag houdt LTO Nederland een themabijeenkomst in Etten-Leur over tewerkstellingsvergunningen voor Roemenen en Bulgaren.

Of registreer je om te kunnen reageren.