Home

Nieuws 178 x bekeken

KAVB roept bollenkwekers op bollen voor Floriade beschikbaar te stellen

Hillegom - De Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) roept haar leden/bloembollenkwekers op om materiaal beschikbaar te stellen voor de voorjaarsbloei tijdens de Floriade die volgend jaar van 5 april tot 6 oktober in Venlo wordt gehouden.

Het park kent naast authentieke bospercelen ook vijf themagedeelten, die kenmerkende waarden vertegenwoordigen van de tuinbouw(producten). Voor deze themagedeelten zijn aansprekende tuinontwerpen gemaakt, waarin bloembollen een vooraanstaande rol spelen. Inzendingen naar de Floriade, of het nu paviljoens zijn of productinzendingen, krijgen een plaats in de themagedeelten. De oproep van de KAVB heeft alleen betrekking op voorjaarsbloeiende bolgewassen. Voor zomerbloeiende gewassen zal een afzonderlijke oproep uitgaan op een later moment. Bollenkwekers die willen deelnemen kunnen zich hiervoor vanaf heden tot 1 juni kunt aanmelden.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.