Home

Nieuws 191 x bekeken

Justitie wijst onderzoek schuldvraag fatale zandstorm Rostock af

Rostock – Het openbaar ministerie in Duitsland stelt geen onderzoek in naar de mogelijke schuld van de landbouw voor de fatale zandstorm bij Rostock.

Die zandstorm belemmerde het zicht op 8 april op de A19 bij Rostock het zicht zodanig dat een kettingbotsing ontstond. Daarbij vielen acht dodend en ruim 130 gewonden. Volgens Justitie was een dergelijke zandstorm niet te voorzien en kunnen de grondeigenaren daarom niet aansprakelijk worden gesteld.

Wel erkent Justitie dat er een samenhang bestaat tussen de zandstormen en de grootschalige akkerbouwpercelen. Het werd opgewerveld door windvlagen met snelheden van 100 kilometer per uur. De beschuldiging richting landbouw was afkomstig van natuur- en milieuorganisatie BUND. Het winderosiegevaar was volgens deze organisatie bekend, maar is door de grondeigenaren te weinig aan gedaan om dit tegen te gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.