Home

Nieuws 248 x bekeken

Jasperse weg als voorzitter K8

De leden van de K8 zullen binnenkort formeel afscheid nemen van hun voorzitter, Thijs Jasperse. Botsende visies over bundeling hebben tot die beslissing geleid.

Dat is door verschillende partijen binnen de K8 bevestigd, ook Jasperse zelf heeft desgevraagd aangegeven dat hij in de toekomst niet langer als voorzitter binnen de K8 zal opereren. Hij blijft wel op de achtergrond betrokken, totdat een nieuwe voorzitter is aangetrokken.

Jasperse is sinds de oprichting van de K8, in juni 2007, betrokken bij bundelingsgesprekken tussen de aangesloten telersverenigingen. Volgens bronnen boterde het niet tussen de voorzitter en een aantal leden van de K8.

Verschil van inzicht met Best of Four (voorheen Westveg, Tradition en Unistar) over de invoering van een digitaal veilsysteem leidde eerder al tot onenigheid. Dat was destijds reden voor de telerscombinatie om uit de K8 te stappen.

Inmiddels is Best of Four weer aangeschoven om met de overgebleven K8-partijen te praten over de mogelijkheid om tot horizontale samenwerking te komen, ook het veilsysteem is daarbij weer onderwerp van gesprek. Voorlopig richten de gesprekken zich nog gezamenlijke promotie en kwaliteitsverbetering, maar de hoop is dat binnen het tijdsbestek van 1 tot 2 jaar er ook één nieuwe verkooporganisatie staat.

Inmiddels wordt druk gezocht naar een geschikte vervanger voor Jasperse. Er zijn al mensen benaderd, maar dat heeft nog niet tot concrete benoeming geleid.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.