Home

Nieuws 178 x bekeken

Informatie-offensief Greenport in de maak

Zoetermeer - Lobby-organisatie Greenport Holland wil tuinbouwinformatie op internet ontsluiten voor beleidsmakers.

Dat moet de tuinbouw en Greenport Holland beter op de kaart zetten. Daarvoor is een communicatieplan ingediend bij het Productschap Tuinbouw voor in totaal ruim 140.000 euro. Beide organisaties konden vrijdag niet op de plannen reageren. De helft (70.000 euro) moeten worden bijgedragen door tuinders, zo blijkt uit de plannen.

Het project, getiteld Greenportatlas, moet beleidsmakers bij de overheid en bedrijfsleven informatie bieden bij besluitvorming. De informatie richt zich op economische en ruimtelijke ordening in Nederland, maar zet het ook in internationaal perspectief. Zoals een atlas kan het ook inzoomen per regio of zelfs gemeente, blijkt uit de plannen. Overigens zullen het Rijk, gemeentes en provincies ook voor de helft bijdragen aan het plan.

De nieuwe lobby-organisatie Greenport Holland deed vorige week al een aanvraag van 240.000 euro voor een sectoradvies voor het Topteam Tuinbouw. Dat leidde tot veel discussie in het PT-bestuur. Dat sectoradvies was nodig om mee te dingen naar extra overheidsondersteuning voor de tuinbouw. Minister Verhagen heeft belangrijke sectoren extra steun in het vooruitzicht gesteld. Het Topteam moet daarvoor voorstellen uitwerken.

Of registreer je om te kunnen reageren.