Home

Nieuws 349 x bekeken

Hillegomse journalisten eren Rien van Nunen met narcis

Hillegom – Acteur Rien van Nunen heeft alsnog een bloem naar zich vernoemd gekregen: Narcissus ‘Steptoe’.

Dit eerbetoon aan de acteur, die in 1975 overleed als gevolg van reuma, is een initiatief van het 1 april-genootschap Rien van Nunen dat bestaat uit 14 journalisten die allemaal zijn opgegroeid in Hillegom.

Van Nunen, die beroemd werd in de tv-serie Stiefbeen en Zoon en als burgemeester in Swiebertje, gold tot zijn dood als de beroemdste inwoner van het bollendorp. Narcissenkweker Jaap Leenen van JW Leenen uit Sassenheim heeft een grootkronige, zeer vroegbloeiende witte narcis geselecteerd die tot Narcissus ‘Steptoe’ gedoopt is. Steptoe is de Engelse benaming van Stiefbeen en Zoon dat ooit een tv kijkdichtheid van 84 procent in Nederland haalde.

Met Steptoe als internationale naam kan de narcis ook in het buitenland mogelijk uitgroeien tot een fraai exportproduct van de Nederlandse bollensector. De nieuwe narcis werd gedoopt door dochter Rieneke van Nunen samen met burgemeester Sander Schelberg van Teylingen (Sassenheim). Voor deze speciale gelegenheid was kweker Jaap Leenen gehuld in een Bromsnorpak en ging hij na de doop met de ‘veldwachterspet’ rond om te collecteren voor het nationale Reumafonds.


Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.