Home

Nieuws 209 x bekeken 1 reactie

'Harles & Jentzsch komt er mogelijk vanaf met een kleine boete'

Hamburg – Juridische experts in Duitsland geloven dat de dioxine-schandaalfirma Harles & Jentzsch ervan af kan komen met een boete in de orde van grootte van 20.000 euro. Dat valt op te maken uit berichtgeving van de Noord-Duitse omroep NDR.

Het bedrijf zou in dat geval moeten kunnen bewijzen dat het de dioxinevervuilde vetten niet opzettelijk in voervet heeft gemengd. Juridisch zou dan slechts sprake zijn van een overtreding. Een en ander is in onderzoek bij justitie in Itzehoe. Justitie onderzoekt echter ook in hoeverre een aanklacht kan worden ingediend wegens bedrog en belastingontduiking. Dat kan in aanzienlijk strengere straffen resulteren.

Voer met de vetten van Harles & Jentzsch zorgde er in januari voor dat duizenden bedrijven in Duitsland op slot moesten in afwachting van de uitslag van laboratoriumtests in hoeverre de eindproducten ook met dioxine verontreinigd waren.

Eén reactie

  • no-profile-image

    De gedupeerde boeren hebben hun varkens en kippen ook niet opzettelijk dioxinevoer verstrekt. Waar kunnen zij hun schade verhalen? Wat een gelul. Dit zet de deur wagenwijd open voor andere bandieten die ook wat afval om willen zetten in centjes en dan er tussenuit knijpen.

Of registreer je om te kunnen reageren.