Home

Nieuws 196 x bekeken

Handel neemt voortouw in bouw 'apps' groente

Den Haag – De handel neemt het voortouw in het project om klanten via mobiele telefoons informatie over groente en fruit aan te bieden, zogenaamde applicaties. FrugiVenta noemt dit een onmisbaar nieuw marketinginstrument.

De klant kan zo bij het aankoopproces gegevens opvragen over de herkomst of eigenschappen van het product. Voor dit project is 284.000 euro nodig, waarvan de handel twee derde zal financieren, blijkt uit de aanvraag van financiering bij het Productschap Tuinbouw.

De teelt zou volgens de plannen een kwart opbrengen. Bij een eerste behandeling van het onderwerp in de sectorcommissievergadering groente en fruit liet de teelt doorschemeren dit aan de markt te willen overlaten.
Het PT denkt dat het goed is de ontwikkeling van de techniek en basistoepassing collectief te financieren om een wildgroei te voorkomen. Afzetpartijen kunnen de basisapplicatie dan voor hun eigen bedrijfsvoering eventueel verder uitbreiden.

Het geld is voor de toepassing van de techniek. De productinformatie is al in kaart gebracht. Uit de aanvraag blijkt dat de handel voor financiering de reserves wil aanspreken op voorwaarde dat teelt en industrie participeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.