Home

Nieuws 269 x bekeken

Grote variatie bij narcissenkeuring

Lisse – Voor de tweede speciale narcissenkeuring van de KAVB werd deze week een grote verscheidenheid aan bloemen naar de keuringszaal bij CNB in Lisse gebracht. Bij de mooiste eigen zaailing scoorde W.F. Leenen en Zn met de grote dubbele gele Th1/11 maar liefst 9.60 punten.

De mooiste trompet ‘Pink Silk’ werd neergezet door P. Pennings en deze kreeg 9,30 punten. De mooiste grootkronige narcis werd door dezelfde inzender geshowd met ‘Lord of the Rings’ die 9,50 punten kreeg. Deze witte narcis heeft een heel fijn gekleurd randje op de cup.

De mooiste kleinkronige narcis werd ‘Collinjoy’ en de mooiste Triandrus narcis ‘Harmony Bells’ die door Cees Breed werden ingezonden en elk een waardering van 9,20 kregen. De mooiste dubbele narcis werd zaailing HVS 1 van Fa. H.W. van Saase met 9,40 punten.

Breed zette ook de mooiste Jonquilla narcis, de mooiste Tazetta en de mooiste bulbocodium in de keuringszaal. Het waren respectievelijk ‘Andrews Choice’, ‘Royal Connection’ en ‘Apollo Gold’, met respectievelijk 8,90, en twee maal 9,00 punten. De mooiste spleetkroon kwam van P. Pennings in de vorm van ‘Carnyorth’ met 9,40 punten.

De narcissen zijn de gehele week nog te bewonderen in de keuringszaal bij CNB in Lisse. De grote variatie en de goede kwaliteit maakt dit bezoek extra de moeite waard.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.