Home

Nieuws 407 x bekeken

Groot aanbod van witte goud

Zoetermeer - De aanvoer van asperges bij de handelsonderneming The Greenery is nu vijf keer zo groot als vorig jaar rond deze tijd. Dat meldt het productschap Tuinbouw.

De voornaamste redenen zijn het relatief warme weer en de toename van de teelt in ons land. Het gaat nu nog alleen om de witte asperges. In de komende week komen ook de groene en de paarse asperges op de markt. In totaal werden vorig jaar zo'n 14 miljoen kilo asperges geproduceerd in Nederland.
Uit marktonderzoek blijkt dat de meeste Nederlanders ze wel eens eten. Gemiddeld kocht een huishouden vorig jaar 0,65 kilo voor thuisgebruik. De omzet in de supermarkten steeg van 15,3 miljoen euro in 2009 naar 16,8 miljoen euro in het afgelopen jaar. De aspergetelers moeten het de komende maanden vooral hebben van de consumenten in eigen land. Ongeveer 20 procent wordt uitgevoerd, met Duitsland als belangrijkste klant.

Of registreer je om te kunnen reageren.