Home

Nieuws 396 x bekeken

Gecertificeerd vervoer verplicht voor diervoederbedrijven

Den Haag – GMP+ gecertificeerde diervoederbedrijven in Nederland, België, Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk moeten vanaf 1 januari 2013 al hun vervoer laten doen door GMP+ gecertificeerde bedrijven.

Tot nu toe is het voor gecertificeerde diervoederbedrijven nog mogelijk om hun vervoer te laten doen door niet gecertificeerde transportbedrijven. In de praktijk gebeurt dat vooral buiten Nederland. Die ruimte werd gelaten in de regelgeving omdat er nog te weinig gecertificeerde transportbedrijven beschikbaar zijn. De verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van het vervoer wordt neergelegd bij de veevoerbedrijven.

Er is nu echter een situatie ontstaan dat er in de genoemde landen voldoende gecertificeerde transportbedrijven zijn. Daarom wordt de mogelijkheid om gebruik te maken van niet gecertificeerd vervoer afgebouwd.

Of registreer je om te kunnen reageren.