Home

Nieuws 173 x bekeken

Franse markt groente en fruit ligt er goed bij

Parijs - De Franse markt voor groente en fruit ligt er op dit moment goed bij.

Voor veel zomerproducten begint de toevoer flink op gang te komen maar dat wordt in voldoende mate opgepakt door een, mede door het mooie weer, goede vraag. Bij wintergroente begint het aanbod nu danig in te zakken, terwijl de markt voor sla gecompliceerd blijft. Dat meldt het tuinbouwschap Interfel in haar weekbericht.

Voor producten als aardbeien, asperges, komkommers en tomaten beginnen de volumes op te lopen. Met name bij komkommer en tomaten is dat echter bescheiden genoeg om geen prijsdruk te veroorzaken. Bij salade loopt het aanbod weliswaar terug maar blijft de druk op de prijzen juist wel bestaan. Prei en bloemkool komen nu minder aan bod wat echter voor deze producten weer leidt tot wat hogere prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.