Home

Nieuws 312 x bekeken

Franse landbouwmachines weer in de lift

Parijs – De fabrikanten en dealers van landbouwmachines zijn na een slecht verlopen 2010 weer optimistischer gestemd.

De fabrikanten mikken volgens hun organisatie Axema op een totale omzet van 3,7 miljard euro, dat zou dan 14 procent meer zijn dan afgelopen jaar.

Axema ziet de verkopen de laatste tijd flink aantrekken, vooral door de hogere graanprijzen. De organisatie durft nu te mikken op een groei van 8 tot 9 procent bij landbouwtractoren, bijna 15 procent bij maaidorsers en zelfs 25 procent bij balenpersers. De verkopen van grondbewerkingsmachines zouden dan met 10 tot 15 procent kunnen toenemen. Ook bij machines voor de wijnbouw en voor gebruik in fruitboomgaarden worden soortgelijke ontwikkelingen gemeld.

Omdat ook de buitenlandse vraag toeneemt, constateert Axema wel dat de levertijden sterk oplopen. Dat komt vooral doordat veel fabrikanten de productiecapaciteit vanwege de crisis hebben teruggedraaid en nu niet snel genoeg weer op stoom kunnen komen om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.