Home

Nieuws 181 x bekeken

Fraaie bijzondere bolgewassen bewijzen zich

Lisse - In de keuringszaal bij de CNB in Lisse zijn heel wat bijzondere bolgewassen te bewonderen die door de extreme weersomstandigheden rap zijn in hun ontwikkeling en zich in de voorjaarstuin goed manifesteren.

Bijzondere natuur-omstandigheden of niet. Cees Breed laat daarvan het nodige zien. Zoals de nu al bloeiende en normaal toch al vroege Allium zebdanence die ook wel Bochtig Look wordt genoemd. Een kleinbloemige sierui die de oorsprong heeft in Libanon en een zonnige standplaats zeer op prijs stelt.

De inzending van Breed omvat ook rotsplanten. Volgende week wordt er in dat verband een speciale keuring gehouden, maar Breed komt deze week al met enkele producten, gezien de ontwikkeling van het gewas. Fraai is de boterbloemen gele Potentlla fragifornii. Aantrekkelijk de diverse variëteiten van Phlox die Breed laat zien en Corydalis flexuosa 'Blue Dragon'. Heel apart is de vaste plant Dodecatheon meadia 'Alba' met cyclamenachtige bloemen en fraai ook de hoog opschietende Anemone sylvestris.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.